БИЕНАЛЕ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО ПЛОВДИВ 2024

  • 29/01/2024 09:05
  • |
  • 0 коментара
ОТВОРЕНА ПОКАНА ВТОРА СЕСИЯ 01.01.2024 - 28.02.2024
1

ЗАЕДНО 

ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ И ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ” ОБЕДИНЯВАТ УСИЛИЯТА СИ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ВИЗУАЛНИТЕ ИЗКУСТВА .

Днес между двете организации беше сключен рамков договор за партньорство и сътрудничество в областта на визуалните изкуства.

        ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ е сдружение с нестопанска цел.  Неговата основна мисия е да популяризира творчеството на своите членове чрез организиране и реализиране на художествени изложби, международни пленери и симпозиуми в областта на графиката,скулптурата, приложните изкуства, живописта и други алтернативни форми на визуалното изкуство.

       ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ” е организация с нестопанска цел. Нейната основна цел е развитие и утвърждаване на гражданското общество в областта на културата и изкуството. Фондацията създава устойчиви проекти, самостоятелно или в партньорство, реализира и  участва в културни събития. От 2022 г Фондацията организира първото международно Биенале за съвременно изкуство.

 

    Подписаният рамков договор между двете организации поставя на фокус стратегически цели, които  следват развитието  и популяризирането на дейността на Дружеството на пловдивските художници и реализацията  на Биенале за съвременно изкуство – Пловдив, чието второ издание се очаква да бъде през месец август 2024 г. в град Пловдив.

    За постигане на тази  цели двете организации се споразумяха да работят заедно в посока  разработване и реализиране  на местни, регионални, национални и международни изложби, проекти и програми, както  и размяна на информация и добри практики със стратегически партньори, развиващи сходен предмет на дейност.

 

            Екипът на Фондация Изкуството през вековете и Дружеството на пловдивските художници силно вярва, че чрез обединяване на усилията си и съвместно си сътрудничество ще подкрепят културния живот и ще утвърдят  град Пловдив като културна столица с европейско измерение, в която знанието и опитът се срещат, за да дадат на обществото онази полза, която обединява общества, култури и идеи.

 

 

Read more

Биенале за съвременно изкуство - Пловдив 2024

Биенале за съвременно изкуство - Пловдив е международен форум за съвременно изкуство, който има за цел да представи  тенденциите  в развитието на визуалните изкуства в глобално променящия се свят, трансформиращите се граници и културни възприятия в контекста на посланията на новия социален ред, в който всички ние живеем днес.

В изложението ще бъдат представени всички жанрове и неконвенционални форми на визуалното изкуство.

Биенале за съвременно изкуство – Пловдив 2024 се организира от „Фондация Изкуството  през вековете”, с подкрепата на Музея за съвременно изкуство „ Павел Шушара”Букурещ,Румъния,  Аграрен Университет – Пловдив, Културен Център Елизиум, Галерия Артистика, СБХ гр. Сливен и свободни артисти от България, Европа и Близкия Изток.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

  1. Конкурсът е отворен за всички свободни артисти от страната и чужбина. Всеки автор може да изпрати 2 творби в областта на визуалните изкуства, създадени през последните две години.
  2. Няма ограничения по отношение на стиловe, изразни средства и тематични предпочитания.
  3. Максималният формат е препоръчително да бъде 200/100
  4. Документите за участие се подават онлайн на адрес plovdivbien.art@gmail.com
  5. Срокът за подаване на кандидатурите е 1.01.2024 – 28.02.2024

Пълният регламент, условията за участие и сроковете може да откриете Тук

За допълнителна информация може да се свържете с екипа на тел. +359 879136678

 

 Очакваме вашите кандидатури !

http://www.biennialplovdiv.com

               

Последни Новини
Вход

Contact Us 

 Tel: + 359 879136678

   Email:

      plovdivbien.art@gmail.com

 

Follow Us

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
© 2020 - 2024 Всички права запазени