ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ И ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ” ОБЕДИНЯВАТ УСИЛИЯТА СИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СЪВМЕСТНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО.

  • 10/04/2024 19:01
  • |
  • 0 коментара
Двустранно споразумение
1

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ И ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ” ОБЕДИНЯВАТ УСИЛИЯТА СИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СЪВМЕСТНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО.

          През месец март 2024 между ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ И ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ” беше сключено споразумение за сътрудничество и партньорство в образователните процеси по изкуства в Педагогическия Факултет.

          ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ” е организация с нестопанска цел. Нейната основна мисия е развитие и утвърждаване на гражданското общество в областта на културата и изкуството и насърчаване на образованието в сферата на визуалните изкуства.

           От 2022 г Фондацията организира първото международно БИЕАНАЛЕ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО  в България.

          Подписаното споразумение  между двете организации поставя на фокус стратегически цели, които следват развитието и разширяването на образователния процес по изкуства в Педагогически Факултет на ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“

          БИЕНАЛЕ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО – ПЛОВДИВ 2024  отваря врати и предоставя възможност за участие на студенти с образователна цел в предстоящите форуми, изложения и събитията на Биенале за съвременно изкуство – Пловдив,  участие в оперативните процеси на изложението, провеждане на обучения и срещи с изтъкнати творци в областта на визуалните изкуства.

         Тази съвместна инициатива ще даде практически знания за методиката и управленските процеси в областта на изкуствата, знания в областта на иновациите, съвременните форми, кураторската дейност и придобиването на ценни контакти с артисти от България и международната художествена сцена.

 

        Екипът на Фондация Изкуството през вековете силно вярва, че обмяната на добри практики е мостът към плавно преминаване от учебния процес към практиката  на всеки млад артист в България.

         Повече за Фондацията, екипът и Биенале 2024 може да разберете тук :    http://www.biennialplovdiv.com

 

        НАШАТА ВИЗИЯ СИ ТИ !

  

 

Последни Новини
Вход

Contact Us 

 Tel: + 359 879136678

   Email:

      plovdivbien.art@gmail.com

 

Follow Us

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
© 2020 - 2024 Всички права запазени